Inköp,  Inredning,  Önskelista

På önskelistan

Det finns så många saker jag vill ha just nu! Så blir det blir när man tillbringar alldeles för mycket (arbets)tid med att planera ett nytt hem. Plötsligt dyker det upp saker på skärmen som framkallar ett helt obeskrivligt ha-begär. Jag överdriver inte när jag säger att jag ser vissa av de här sakerna framför mig när jag somnar.

Jag såg den här kudden i Elle Decorations reportage om Johanna Bradfords hem, och blev som besatt. Ni vet när ett föremål bara slår an en viss känsla, som inte går att beskriva, men om man ändå ska beskriva den så känns Franska Indokina som det enda rätta?

Känslan trubbades dock av något när jag förstod att det var ett Josef Frank-mönster från Svenskt Tenn för 160 dollar löpmetern. Men så kom jag på att det ju snart är dags för både inflyttningsfest och 30 års-fest, och att det i princip borde stå folk i kö som vill ge mig den här kudden i present.

Den här lampan är från märket Paris au mois d’août (Paris i augusti månad). Och bara namnet räcker för att väcka mitt ha-begär. Sen skadar det ju inte att den vore helt drömmig ut att hänga i ett barnrum!

 

Fina, duktiga Malin Ljung var snäll nog att göra min vigselring i somras. Och numer har jag nästan bara smycken från henne. Har även hunnit införskaffa ett armband, ett par örhänge och ett halsband, samt fått ytterligare ett par örhänge i morgongåva från min make, som tydligen håller stenkoll på min smak. Mitt halsband är i samma modell som det på bilden, fast med silverkedja och en vit onyx. Men detta är ju nästan ännu finare!

 

Okej, jag vet inte hur starkt mitt ha-begär till detta dinosaurie-liknande (?) gosedjur är, men tydligen är det ganska starkt hos min man. Men måste erkänna att det var lite gulligt att de lagt den i ett påskägg. ARKET har för övrigt en massa fint till barn, och dessutom verkar de inte ha någon tydlig uppdelning mellan pojk- och flickkläder, vilket säkert är jättebra. Men det gör mig oerhört förvirrad.

Blommor! Jag vill så otroligt gärna ha blommor! Jag vet inte varför, men jag varit fullständigt ointresserad av blommor i ungefär de senaste 30 åren. Och nu kan jag inte sluta att tänka på alla fina blommor jag vill pryda den nya lägenheten med. Små, sparsmakade, handplockade buketter med snittblommor. Ljusrosa tulpaner, persikofärgad italiensk valmo, vit anemone och pinoer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *