Flytt,  Inköp,  Inredning,  Kök

Köksdrömmar och visioner

För mig har köket alltid varit den viktigaste platsen i hemmet. Så känner kanske de flesta – men jag är ju helt ointresserad av matlagning! Och ändå; i vårt hem i Köpenhamn är det definitivt köket som fått mest kärlek genom åren, och vad gäller mina idéer för den nya lägenhet är det för köket jag har allra tydligast visioner: ett avskalat kök i bistrostil där fina detaljer får stjäla all uppmärksamhet. Men kanske framförallt: ett kök där man vill sitta i timmar i stearinljusens sken och pimpla rödvin i goda vänners sällskap.

Okej, vårt kök kommer inte att se ut som något i närheten av det här. Framförallt är det ju inte svart. Men metro-kaklet med de mörka fogarna blir åtminstone verklighet!

Köket blir framförallt svart och vitt. Men detta blir så himla fint när det blandas upp med ljusstakar i varm mässing, rustika skärbrädor i trä, prickigt, italienskt porslin och berg av citroner!

En glashållare till väggen står definitivt högt upp på inköpslistan…

 

…likaså den fina pallen Sire från Broste Copenhagen…

…och någon form av kristallkrona till taket. Är helt såld på kombinationen av det stela, avskalade, industriella och det pampiga, gammaldags!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *