Danmark,  Gravid,  Inredning

Sommarlängt

Utsikten från mitt kontor är verkligen bland det sorgligaste jag sett. Köpenhamns sjöar är en enda gråbrun, äcklig sörja, och svanarna simmar desillusionerat omkring och ser minst lika deppiga ut som jag känner mig. Imorse regnade det (som dagen innan, och dagen dessförinnan…) och Köpenhamn är inte en stad gjord att klara dåligt väder. Då ska plötsligt de 80% av Köpenhamnarna som vanligtvis cyklar, ta bussen, och det är lätt att det blir hetsk stämning och tas till handgemäng. Bussen var tvungen att stanna mellan två hållplatser och släppa av en kille som mådde dåligt – troligen pga av cykelabstinens. Nej, årets första vårmånad har inte levererat hitintills.

Istället får jag hålla till godo med att drömma mig bort med danska sommaridyller på bild, som väller in från våra samarbetspartners. Som från den stora hus- och trädgårdsmässan Mit hjem er mit slot, som äger rum i Köpenhamn 1-5 juni, med över 175 utställare inom trädgård, inredning, mat, mode, konsthantverk och antikviteter. Tänk bara att strosa runt i denna romantisk och grönskande juni-idyll;  bland vackra, väldoftande blommor och plantor, mjuka och färgsprakande textilier, spröda vaser, köksredskap, trädgårdsmöbler, krukor, ljus, tvålar, glas och karaffer… (jag har sett att de serverar Aperol Spritz i trädgården också, men det är ju inte jag så behjälpt av).

Åh, jag hoppas att Tirren kan hålla sig inne några dagar extra, så att jag kan gå på detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *