Danmark,  Flytt,  Helg

Guilty pleasure

Så här ser illusionen av en idyllisk helgfrukost ut. Är ganska nöjd med att jag lyckades zooma in den halva kvadratmeter av lägenheten som inte är i fullständig kaos just nu. Igår packade vi ner minst en tredjedel av lägenheten i kartonger. Lätt OCD-mässigt etiketterade i stil med ”Kontor: Böcker: facklitteratur & resor: neutrala bokryggar: (ganska snygga)”.

Förutom minst tio flyttkartonger med endast böcker, samlade jag ihop mode-, bröllop- och inredningstidningar från lägenhetens alla hörn. Jag blev helt kall inombords när jag började göra ett överslag på hur mycket pengar jag lagt på dessa glossy, guilty pleasures. Jag köper nästan alltid en tidning att roa mig med under våra många tågresor till och från Sverige. Och mest tittar jag bara på bilderna.

Förra veckan, när jag försökte införskaffa det här numret av Elle Decoration på ICA i Lund, stod ett annat par och bläddrade i tidningen. ”Vad fan är det här för skit? Allt är ju reklam! Vem är dum nog att betala 70 kronor för reklam?” proklamerade mannen i paret. Då skämdes jag så mycket att jag inte vågade köpa tidningen, utan fick springa över gatan till Pressbyrån istället.

Men som motvikt till detta hysteriska konsumtionsbeteende hittade jag istället H:s guilty pleasure:

Önskar er en riktigt härlig, solig söndag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *