Flytt,  Renovering,  Sverige

Projektångest & Den stora frågan

Ja, så här glada och exalterade var vi på båten mot Helsingborg igår eftermiddag. Mars-solen strålade, Öresund var snudd på indigo-blått, jag samlade fräknar genom fönsterrutorna och käkade daimstrut. Så pepp på att se hur lägenheten blivit med allt golv färdigslipat, och att välja grå nyans till sovrumsväggarna. Det var innan jag helt plötsligt fylldes av den existentiella ångest som är resultatet av för många beslut på samma gång. Jag har total panik över bland annat vilken färg vi ska ha i hallen, hur vi ska kunna dra antenn-kabeln genom vardagsrummet på ett snyggt sätt, hur vi ska gömma en ful kran i badrummet, huruvida diskmaskinen är för liten, om vi borde bytt ut vasken i samband med bänkskivan…
Och nej, existentiell ångest är absolut inte en författarisk överdrift – jag mår verkligen dåligt. Jag vill bara lägga mig i fosterställning i sängen och dra ett täcke över huvudet och frånsäga mig allt ansvar från hela lägenhetsprojektet.

Att komma hem till den här byggnaden – till skillnad från vårt sterila, allt som oftast indisk-mat-osande trapphus i Köpenhamn – känns bara så lyxigt! Och så gammaldags borgerligt att H anser att det borde stå Herr och Fru Hannes Andersson på postlådan och brevinkastet.

Voilà förvandlingen! Kan inte tro att detta är samma kök och vardagsrum som, så sent som i fredags, hade ett oförklarligt mörkbrunt golv. Nu ska bara den nya lacken på!

I sovrummet tänkte vi fortsätta med grå väggar, men vi vill ha en mörkare nyans än den befintliga. Målaren var där i fredags och målade upp fyra olika färgprov. Naturligtvis var yours truly inte imponerad av någon av dessa, så nu ska det målas upp fler. Visionen är dock mörkt grått, så vi lutar åt den allra mörkaste (andra från höger). Men blir det för mörkt?

H njöt av vårsolen på vår härliga balkong, där gårdagskvällen bjöd på en riktigt praktfull solnedgång. Synd bara att huset på andra sidan gatan inte är iögonfallande vackert. Egentligen är det väl den ultimata frågan? Vad är bäst : att bo i ett vackert hus och titta på ett fult hus? Eller att bo i ett fult hus och titta på ett vackert hus?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *